Autismul: diagnosticat înainte de 2 ani

diagnostic_autism
Este o perioadă dinamică de creştere cerebrală:​ creşte volumul cerebral, se formează conexiuni atipice asociate cu TSA și este și o perioadă de plasticitate neuronală semnificativă care riscă să altereze parcursul de dezvoltare.

Autismul: Al doilea an de viaţă este o perioadă critică pentru copiii cu TSA (tulburări de spectru autist)!​

Este o perioadă dinamică de creştere cerebrală:​  creşte volumul cerebral, se formează conexiuni atipice asociate cu TSA și este și o perioadă de plasticitate neuronală semnificativă care riscă să altereze parcursul de dezvoltare.

proporţie​ semnificativă  a copiilor cu TSA manifestă regres în al doilea an de viaţă.

Intervenţia în ​această perioadă ​poate întrerupe cascada de dezvoltare ce contribuie la apariţia progresivă a ​simptomelor și poate să prevină ​ afecţiunile legate de TSA înainte de a se manifesta plenar.

Recomandări practice pentru copiii cu vârstă mai mică de 3 ani cu TSA suspectaţi sau confirmaţi :​

  • o combinaţie între abordările de dezvoltare şi comportamentale;​
  • să înceapă cât mai curând posibil terapia;​
  • implicarea activă a familiei şi/sau îngrijitorilor ca parte a intervenţiei;
  • să crească progresul de dezvoltare;​
  • ​să îmbunătăţească funcţionarea legată de simptomele cheie şi de cele asociate TSA  (comunicarea socială, reglarea emoţională şi comportamentală, comportamentele adaptative)
  • să ia în considerare credinţele socio-culturale ale familiei, dinamica, resursele familiei şi susţinerea financiară – factori care influenţează dinamica procesului de recuperare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale