De ce trebuie să apelăm la psihiatru?
Este răspândită mentalitatea că a merge la psihiatru echivalează cu ” a fi nebun”, și drept urmare mulți încearcă, atunci când întâmpină o dificultate de natură psihică, să-și rezolve problema cu ajutorul prietenilor, vecinilor, preotului etc. Unii aleg chiar să nu spună nimănui și să sufere în tăcere. O parte dintre ei apelează și la psiholog.
Consultația la un medic psihiatru este necesară atunci când apar probleme de funcționare în unul sau mai multe domenii de viață ale individului: personal, familial, social, profesional.
În ceea ce privește domeniul personal, sunt importatante aspectele legate de calitatea somnului, apetitul alimentar și sexual, afectarea dispoziției, a gândurilor predominante și schimbările semnificative în comportamentul individului.
În cadrul consultației psihiatrul va face evaluarea persoanei solicitante, va pune un diagnostic și-i va da recomandări de tratament farmacologic sau/și psihoterapeutic.
Dacă simți că intri într-un dezechilibru, că ai nevoie de ajutor sau suport de specialitate, nu aștepta ca lucrurile să se agraveze. Intră în contact cu noi, chiar acum!
- Consiliere privind sănătatea mentală (psihoeducatie)
- Examinare psihiatrica la cerere (ex. pentru eliberare adeverinte pentru inscrierea in scoala, la examene sau incadrarea la serviciu)
- Diagnostic, tratament şi consiliere psihiatrică în următoarele afecţiuni: tulburări afective (depresie, manie, iritabilitate), anxietate si fobii, tulburari psihotice, demente, tulburari de comportament alimentar, dependente, tulburari de somn