Autism: noi soluții prin manipulări genetice
Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), împreună cu o echipă din China, au obținut rezultate încurajatoare legate de autism, prin manipularea anumitor structuri genetice.
Experimentele au fost conduse pe maimuțe care prezintă similarități comportamentale și tipare de conexiune celebrală similare celor umane. Folosing editorul de genom CRISPR specialiștii au determinat maimuțele să dezvolte o mutație genetică legată de autism și alte dereglări neurologice.
Până în prezent, experimentele aveau la bază diverse tipuri de medicație, prin care se încerca rezolvarea autismului. Din cauza slabelor rezultate, multe companii farmaceutice au renunțat la această abordare. Astfel, noua abordare genetică aduce noi speranțe celor afectați de autism.
„Scopul nostru este acela de a genera un model care să ne ajute să înțelegem mai bine mecanismele neurologice și biologice implicate în autism iar, ulterior, să descoperim opțiuni de tratament care să poată fi aplicate cu ușurință subiecților umani” a declarat Guoping Feng, profesor de neuroștiință și membru al MIT’s McGovern Institute for Brain Research.
Până acum, experimentele conduse pe șoareci de laborator au fost dezamăgitoare, după cum afirmă cercetătorii implicați. „Dar suntem optimiști în ceea ce privește modelele genetice ale primatelor, care ne vor ajuta să dezvoltăm medicamente mai eficiente și chiar terapie genetică, pentru anumite forme severe de autism” susține Robert Desimone, unul dintre cercetătorii seniori implicați în studiu.
Dincolo de medicație, terapiile psihologice pentru autism aduc o îmbunătățire substanțială vieții celor implicați. Pentru orice informație sau detaliu în acest sens, vă încurajăm să ne contactați (click aici)
Pentru că părerea ta este foarte importantă pentru noi, te rugăm să răspunzi la un foarte scurt chestionar, dând click aici.
Dacă vrei să afli care este nivelul tău de depresie, printr-un autodiagnostic rapid și orientativ, click aici.