iulie 5, 20194min744

Noi indicii despre apariția autismului

autism
Genetica oferă noi indicii despre cauzele autismului. Cercetătorii de la UNC School of Medicine au descoperit cum o genă implicată în dezvoltarea inițială a creierului poate produce autism în fază de mutație.

Genetica oferă noi indicii despre cauzele autismului. Cercetătorii de la UNC School of Medicine au descoperit cum o genă implicată în dezvoltarea inițială a creierului poate produce autism în fază de mutație.

Descoperirea aduce la lumină detaliile, la nivel molecular, ale unui proces cheie în dezvoltarea cerebrală și ajută la înțelegerea științifică a bazelor biologice ale autismului (autism spectrum disorder – ASD), a afecțiune care a fost identificată la un copil din 59, pe teritoriul Statelor Unite.

„Rezultatele sugerează că ASD ar putea fi cauzată de o disfuncție care apare în fazele efectiv de la începutul dezvoltării, când cortexul cerebral abia începe să se contureze” declară Eva S. Anton, profesor doctor în biologie celulară și psihologie în cadrul universității menționate.

Cortexul cerebral, care la oameni este responsabil de funcțiile complexe, inclusiv de percepție, vorbire, memoria de lungă durată și conștiința de sine, este relativ extins și dominant în comparație cu alte structuri ale creierului.

Cum se auto-construiește cortexul în procesul de dezvoltare al creierului este un mister încă departe de a fi elucidat de către cercetători. Însă se știe faptul că în timpul dezvoltării timpurii, chiar în primele faze, celulele gliale radiale (RGC) apar la baza cortexului în structuri distanțate în mod regular și după modele rectangulare. Fiecare RGC construiește un pilon care merge până în partea superioară a cortexului iar toate, împreună, formează o structură similară unei schele de șantier.

Echipa de cercetători au descoperit că o genă, denumită Memo1, este necesară pentru organizarea structurii iar versiunea modificată genetic a acesteia a fost identificată la persoanele cu autism.

Experimentele făcute pe șoareci de laborator au indicat că absența genei în discuție are ca efect și o completă lipsă de activitate exploratorie, manifestare identificată la persoanele cu autism.

În concluzie, autismul datorat genei Memo1, ar putea s-ar putea datora unei cauze mecanice, plasată într-o fază extrem de timpurie de dezvoltare, spre deosebire de alte forme de autism, datorate unor disfuncționalități ale conexiunilor neurologice.

Pentru că părerea ta este foarte importantă pentru noi, te rugăm să răspunzi la un foarte scurt chestionar, dând click aici.

Dacă vrei să afli care este nivelul tău de depresie, printr-un autodiagnostic rapid și orientativ, click aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale