Alcoolul afecteaza creierul si la saptamani dupa incetarea consumului

mp_01
La sase saptamani de la incetarea consumului de alcool, inca se inregistrau alterari ale masei cerebrale.

Minutul Psi: 91 de barbati care consumau in mod nociv alcool, impreuna cu 36 neconsumatori, au fost evaluati in cadrul studiului.

Structura creierului a fost analizata prin rezonanta magnetica, folosind substanta de contrast.

La sase saptamani de la incetarea consumului de alcool, inca se inregistrau alterari ale masei cerebrale, la nivelul substantei albe, cea care face legatura intre partile creierului.

Astfel, sunt afectate in principal formarea amintirilor, luarea deciziilor, sistemul de recompensa, Daca ai iesit dintr-o perioada de consum nociv si iti este greu sa ramai abstinent, cu sprijinul familiei si al specialistilor poti depasi orice obstacol.

Aminteste-ti: consuma alcool in mod responsabil.

Te asteptam la urmatorul Minut-Psi, cu informatii interesante despre sanatatea mentala. Inscrie-te la canalul nostru pentru a ramane la curent cu noutatile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale