iulie 22, 20192min798

Ziua Mondială a Creierului

WBD-2019_Logo
Ziua Creierului a fost aleasă pentru a coincide cu ziua în care a fost înființată Federația Mondială de Neurologie, la 22 iulie 1957.

Ziua Creierului a fost aleasă pentru a coincide cu ziua în care a fost înființată Federația Mondială de Neurologie, la 22 iulie 1957. În fiecare an, Ziua Creierului are o temă specifică, diferită de cea anterioară, astfel, în 2019 atenția se concentrează pe migrenă, o afecțiune prezentă la nivel mondial și care are efecte debilitante.

„Migrena afectează una din şapte persoane şi, alături de alte tulburări de acest fel, este una din cele mai frecvente cauze de dizabilitate la nivel mondial. Lipsa susţinerii cercetării şi a publicaţiilor în acest domeniu în ţările cu venituri scăzute până la cele cu venituri medii este dezamăgitoare şi alarmantă. În aceste ţări trăiesc aproape două treimi din populaţia lumii. Iar situaţia în ţările cu venituri ridicate încă necesită un progres semnificativ. Acordarea îngrijirii adecvate şi bazată pe cercetări ar schimba radical povara migrenei. Sunt necesare standarde îmbunătăţite de îngrijire, astfel încât toţi să poată avea acces la tratament indiferent de situaţia financiară, gen, cultură sau localizare”, declară preşedintele Zilei Mondiale a Creierului, profesorul Tissa Wijeratne.

Migrena reprezintă o boală neurologică caracterizată prin dureri severe de cap, tulburări cognitive, greaţă, vărsături, ameţeală, vertij, sensibilitate la lumină, sunete şi atingere. Este, de asemenea, asociată cu alte afecţiuni, cum ar fi accidentul vascular cerebral, boli cardiace, epilepsie, depresie, durere cronică, printre altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale