Legătura dintre sănătatea fizică la 50 de ani și demență

Dementia-1047878
Studiile indică o legătură strânsă între starea de sănătate fizică a organismului, în mod special cea a sistemului cardio-vascular, și riscul de demență într-o fază mai avansată a vieții.

Studiile indică o legătură strânsă între starea de sănătate fizică a organismului, în mod special cea a sistemului cardio-vascular, și riscul de demență într-o fază mai avansată a vieții.

Demența este o boală progresivă care se instaurează cu circa 15-20 de ani înainte de apariția primelor simptome, astfel încât identificarea factorilor care ar putea să o prevină este o provocare știintifică importantă.
Un sistem de diagnoză american, utilizat inițial pentru bolile cardio-vasculare, este actualmente considerat un instrument pentru prevenirea „primordială” a demenței. Asfel, se dorește prevenirea factorilor de risc astfel încât să se reducă riscul apariției bolii în sine. Factorii de risc reprezintă suma a patru comportamente (fumatul, dieta, activitatea fizică și masa corporală) și a trei caracteristici biologice (sintetizarea glucozei, colesterolul și tensiunea sangvină).
Studiul a fost bazat pe 7.899 de participanți, între care au fost înregistrate 347 de cazuri de demență, într-o perioadă de 25 de ani. Vârsta medie la care s-a manifestat demența a fost de 75 de ani.
Studiul a fost observativ, deci nu a stabilit cauzele ci doar legăturile dintre caracteristicile specificate anterior și apariția demenței. Datorită faptului că există instrumente și tehnici care pot îmbunătăți calitatea sistemului cardio-vascular, chiar și după vârsta de 50 de ani, riscul de apariției al demenței poate fi redus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale