Neurologie: mâncarea e mai gustoasă când suntem înfometați

femeie_mancare
Cercetătorii au descoperit că atunci când ne este foame, creierul modifică modul în care percepem gusturile și aromele.

Cercetătorii au descoperit că atunci când ne este foame, creierul modifică modul în care percepem gusturile și aromele. Folosind marcatori optici și chimici, au identificat precis zona: în părțile laterale ale hipotalamusului.

Experimentele, executate la National Institute for Physiological Sciences din Japonia, au indicat faptul că mâncarea devine mai dulce când stomacul este gol. În plus, mâncărurile amare sau foarte acre devin mai ușor de acceptat de către papilele noastre gustative.

Noi preferăm, în general, mâncărurile dulci pentru că sunt un semn de resurse calorice care ne dau energie. De asemenea, evităm mâncărurile amare sau acre pentru că indică, preponderent, hrană stricată sau toxică. Dar în caz de înfometare, o serie de neuroni modifică întreaga chimie a creierului și ne face mai puțin pretențioși.

Evident, acest lucru ne este familiar în mod natural, toți știm cu câtă plăcere și fără discriminare mâncăm în caz de înfometare. Dar până acum nu se cunoșteau cauzele neurologice, chimice, modul în care creierul acționează în aceste condiții.

Mai mult, identificările căilor neurologice pot ajuta găsirea unor soluții în cazul diabetului și a obezității. Diabeticii au o predispoziție accentuată față de dulce, astfel încât mecanismele găsite în hipotalamus, ar putea schimba modul în care medicina acționează în privința acestei boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale