Cum producem schimbări pozitive în viața noastră

deEchipa FunPsi Club

Cum producem schimbări pozitive în viața noastră

Psihoterapie online
Psihoterapie online

Dacă vrei să faci o schimbare în viața ta, trebuie să începi cu tine însuți, nu cu părinții, profesorii, partenerul de viață etc. Toate schimbările încep cu tine

Iată câteva sugestii a căror respectare poate duce la un mai bun echilibru mental și la îmbunătățirea calității vieții tale.

  • Ține-ți promisiunea față de tine însuți, pentru că dacă ești neserios față de tine nu vei mai avea încredere, în general.
  • Dacă simți că pierzi controlul în viață, concentrează-te pe singurul lucru pe care îl poți controla: tu.
  • Fă mici promisiuni și respectă-le, apoi treci la angajamente mai mari.
  • Fă mici acte de bunătate. Atunci când îi ajuți pe alții, te simți minunat. De exemplu : cheamă-l în oraș și pe colegul tău care stă singuratic, scrie un e-mail de mulțumire cuiva care ti-a influențat viața sau lasă bani de covrigi pentru cineva care vine după tine să cumpere.
  • Fii iertător cu tine însuți. Nu te aștepta să fii perfect, ai răbdare să te dezvolți, învață să râzi de lucrurile stupide pe care le faci, iartă-te când greșești și învață ceva de aici.
  • Fii sincer, față de tine, în acțiunile pe care le faci și inclusiv atunci când iți faci profilul pe rețelele de socializare. E nevoie de curaj să fii sincer, când cei din jurul tău trișează, mint și fură, fără a fi prinși. Dacă ești sincer, vei deveni mai puternic.
  • Re-energizează-te. Acordă-ți timp pentru a te deconecta de la tehnologie, muncă și stres, pentru a observa lumea din jurul tău, pentru a lua o pauză. Găsește-ți un refugiu numai al tău, fă exerciții fizice, întâlnește-te cu prieteni, scrie într-un jurnal. – Dezvoltă-ți talentele sau un hobby. Este o formă de a te exprima și construiește stima de sine.
  • Nu exagera nimic. Timp de o zi încearcă să nu exagerezi sau să înflorești lucrurile!
Autodiagnostic online
Autodiagnostic online

Despre autor

Echipa FunPsi Club editor

Lasă un răspuns