Relații de calitate, în adolescență

relatii_de_calitate
În cadrul unui studiu oameni aflați pe patul de moarte au fost intrebati care este cel mai mare regret din viața lor.

În cadrul unui studiu oameni aflați pe patul de moarte au fost intrebati care este cel mai mare regret din viața lor. Pentru cei mai mulți, a fost faptul ca nu au petrecut mai mult timp cu cei dragi.

Asadar, pentru noi oamenii, relatiile sunt intr-adevar foarte importante. De calitatea lor depinde atât fericirea noastra, cât si sentimentul de viata implinita.

O relatie de calitate nu se intampla, pur si simplu, ci trebuie intretinuta de cei implicati.

Cum anume? Prin acordarea unor lucruri care conteaza pentru celalalt, fie iubit/iubita, fiu/fiica, prieten, sora/frate. Pentru multi dintre noi aceste lucruri importante includ: sa ne respectam angajamentele si promisiunile, sa facem mici gesturi de bunatate, sa fim loiali chiar si cand celalalt nu e de fata, inclusiv in mediul on-line. Asta presupune sa tinem secretele, sa evitam barfa, sa luam apararea celuilalt.

De asemenea să ascultăm cand celalalt are nevoie sa se descarce, sa spunem cand ne pare rau, sa stabilim asteptari clare inca de la inceputul unei relatii, inclusiv de serviciu.

Iata cateva idei de a imbunatati calitatea relatiilor tale:

  1. Data viitoare cand iesi cu prietenii tai in oras, spune-le parintilor sincer la ce ora te intorci si tine-te de cuvant. Vor aprecia mult asta
  2. Saptamana asta cumpara un sandvici pentru o persoana care nu-si permite unul
  3. Incearca pentru o saptamana sa spui doar lucruri pozitive in mediul on-line
  4. Acorda timp unui membru al familiei ca sa-l asculti mai mult – poate o bunica, un frate, mama sau tata
  5. Daca ai neintelegeri cu cineva, ia initiatia de a clarifica asteptarile

    Iti urez sa ai parte de relatii minunate!
    Pe curand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale