august 7, 20203min984

Stimularea nervoasă crește capacitatea de învățare a limbilor străine

FunPsi Club
Intervenția non-invazivă asupra centrilor nervoși ajută creierul să asimileze semnificativ mai ușor sunetele specifice unor limbi străine.

Intervenția non-invazivă asupra centrilor nervoși, prin mici dispozitive plasate în ureche, ajută creierul să asimileze semnificativ mai ușor sunetele specifice limbilor străine.

Cercetarea a fost realizată la University of Pittsburgh împreună cu University of California San Francisco (UCSF).

Dispozitive stimulează în mod imperceptibil creierul și ar putea avea o aplicabilitate mult mai largă, în domenii diverse.

Experimentul a constat în stimularea precisă, temporizată, a nervului vag pentru asimilarea sunetelor din limba chineză, mai precis din dialectul mandarin.

Ca urmare, subiecții au învățat anumite tonalități, considerate dificile, de două ori mai repede decât media eșantionului de control, fără stimulare.

Experimentul a fost aplicat pe 36 de subiecți.

Deși mecanismele neurologice rămân încă misterioase, stimularea nervului vag pentru cazurile de epilepsie se practică de decenii.

Ulterior, procedurile au fost extinse și pentru alte tipuri de disfuncționalități, de la depresie până la bolile inflamatorii.

Majoritatea intervențiilor erau însă invazive, presupunând plasarea unui generator de impulsuri în interiorul corpului, de cele mai multe ori în cutia toracică.

Pasul următor este înțelegerea modului în care funcționează stimularea, la nivel cerebral, și identificarea unui set ideal de parametri care să maximizeze plasticitatea creierului.

Aparatul poate fi utilizat și în cazurile de recuperare zonelor cerebrale care au suferit traume fizice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale