septembrie 7, 20204min868

Cocktailurile stratificate inspiră anticoncepționale pentru bărbați

mindfulness
Timp de decenii femeile au fost cele care au fost responsabile cu prevenirea sarcinilor nedorite, însă pare să fi sosit timpul anticoncepționalelor pentru bărbați, reversibile și pe termen mediu.

De decenii femeile sunt responsabile cu prevenirea sarcinilor nedorite, însă a sosit timpul anticoncepționalelor masculine, reversibile și pe termen mediu.

Soluțiile contraceptive feminine au de multe ori efecte secundare nedorite și pot duce la creșterea riscului apariției bolilor vasculare sau a cancerului mamar.

Cele mai comune forme de contracepție masculină sunt ori de scurtă durată, cum ar fi prezervativul, ori definitive, cum ar fi vasectomia. În timp ce prezervativul uneori eșuează, alteori lipsește, vasectomia pur și simplu elimină bărbatul din planurile speciei.

Pornind de la cocktailurile stratificate, cercetătorii au dezvoltat o nouă formă de contracepție masculină. Pe scurt, un cocktail stratificat își schimbă complet caracteristicile dacă este amestecat sau încălzit.

Astfel, Xiaolei Wang împreună cu echipa sa de cercetare, au aplicat același principiu pentru a modifica funcționarea canalului deferent, organ responsabil cu pregătirea ejaculării.

În fază experimentala, soluția presupune injectarea unei compoziții formată din patru straturi, care își pierde caracteristicile daca este expusă la căldură de o anumită intensitate.

Cele patru straturi sunt: un hidrogel care formează o barieră fizică, nano-particule de aur care se încălzesc când sunt iradiate cu infraroșu, acid etilendiamminotetraacetico (EDTA), plus un alt strat de nano-particule.

Experimentul a fost desfășurat pe șoareci de laborator masculi, cărora li s-a injectat substanța. Timp de două luni aceștia nu au mai fertilizat nicio femelă. Redobândirea capacităților reproductive s-a produs după încălzirea, timp de câteva minute, a zonelor genitale a șoarecilor. După încălzire, ca în cazul cocktailurilor, straturile injectate s-au amestecat și au pierdut caracteristicile contraceptive.

O astfel de soluție, în cazul bărbaților, ar putea fi pe termen mediu și, mai ales, reversibilă. Cât de invazivă ar putea fi, consecințele pe termen lung și mai ales eficiența sunt aspecte asupra cărora cercetătorii încă investighează.

Cum influențează anticoncepționalele sănătatea psihică

În același timp, ar putea reduce în mod semnificat problemele în cupluri, din multiple puncte de vedere: de la eliminarea stărilor depresive, a conflictelor sau a anxietății, până la echilibrarea rolurilor și a responsabilităților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale