Grija pentru bani determină femeile să cheltuie mai mult

mindfulness
În perioade de criză, femeile tind să cheltuie mai mulți bani și sunt mai expuse riscului bolilor mentale.

Conform unui studiu realizat de către Universitatea Hertfordshire, în perioade de criză, femeile tind să cheltuie mai mulți bani și sunt mai expuse riscului bolilor mentale.

Studiul coordonat de către profesorul Karen Pine, realizat pe un eșantion de 700 de femei, indică faptul că 79% dintre participante fac achiziții exagerate doar pentru a își ridica starea de bine.

Astfel, o parte dintre femei utilizează cumpărăturile ca o metodă de echilibrare emoțională, o modalitate de a se „anestezia„ față de dificultățile vieții sau de nemulțumiri. Deci, grija pentru bani, paradoxal, împinge femeile să cheltuie mai mult, conform studiului.

Capacitatea de control a emoțiilor este crucială pentru sănătatea mentală și fizică a indivizilor. Oamenii adoptă o varietate de soluții și moduri de a păstra echilibrul, printre care drogurile sau alcoolul.

Cumpărăturile, după cum pare, este una dintre metodele adoptate tot mai des de către femei.

„În același timp, mai rău, dacă ele nu pot cheltui, putem asista la o creștere a incidenței problemelor mentale, în special legate de anxietate și depresie” a explicat profesorul Pine.

Nu toate femeile din studiu și-au manifestat bucuria sau satisfacția în ceea ce privește abuzul de cumpărături. 25% au declarat că regretă, se simt vinovate sau rușinate în urma acestui tip de comportament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale