iulie 5, 20212min733

Cum învață copiii să vorbească

copil_parinte_discutie
Un studiu recent a pus în lumină diferențele dintre adulți și copii în ceea ce privește dobândirea vorbirii.

Un studiu recent a pus în lumină diferențele dintre adulți și copii în ceea ce privește dobândirea vorbirii.

Experimentul a fost realizat pe un grup de 41 de perechi părinte-copil, unde cei mici aveau vârste între 15 și 23 de luni.

Concluziile acestuia au demonstrat faptul că viteza excepțională cu care micuții învață să vorbească nu ține de diferențele cognitive dintre adulți și copii ci de modul în care părinții își învață copiii să vorbească.

Conform cercetătorilor de la Carnegie Mellon University, părinții cunosc foarte precis nivelul de vorbire al propriului copil, fără să conștientizeze acest apect. Mai mult, un adult reușește să identifice, în mare măsură, gradul de dezvoltare al limbajului oricărui copil. Astfel, adulții își adaptează complexitatea structurii limbajului, ritmul și tonul, în funcție de copil.

Vocalele sunt mai accentuate, ritmul e mai lent, conține repetiții și întrebări pentru facilitarea înțelegerii de către copil. Adulții care învață o limbă străină nu beneficiază de aceleași condiții de învățare, de aici rezultând o bună parte dintre diferențe.

Studiul este foarte util și pentru adaptarea algoritmilor de machine learning, ajutând cercetătorii să amelioreze condițiile în care inteligența artificială învață să vorbească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale