Sănătatea mintală a copiilor și expunerea la ecrane

copii_ecrane
În pandemie, copiii au petrecut de două ori mai mult timp în fața ecranelor decât recomandă specialiștii, ajungând și la perioade de 13 ore pe zi

Noi studii au găsit o legătură între durata de expunere la ecrane a copiilor, depresie și anxietate.

În pandemie, copiii au petrecut de două ori mai mult timp în fața ecranelor decât recomandă specialiștii. Unii copii au ajuns chiar și la o expunere de 13 ore pe zi.

Expunerea a rămas crescută chiar și odată cu reîntoarcerea la școală.
Specialiștii atrag atenția asupra unei legaturi puternice între expunerea copiilor la ecrane pe perioade lungi și sănătatea lor mintală, în special în ceea ce privește depresia și anxietatea.

Deși pare să fie o problemă întâlnită la nivel global, există metode ce pot fi urmate de părinții ce doresc să limiteze durata de expunere la ecrane a copiilor. O variantă eficientă ar fi monitorizarea și ținerea unei evidențe stricte a programului și a duratei de expunere a copiilor. Mulți părinți s-au declarat uimiți de cât de mult timp petrec copiii lor în fața ecranelor din momentul în care au început sa monitorizeze acest lucru.

De asemenea, implementarea unor obiceiuri sănătoase în care nimeni din familie nu stă cu ochii în ecrane i-ar ajuta pe cei mici să mai uite de tehnologie.

Studiile prezente vor continua și în viitor, pentru a putea observa și efectele pe termen lung a expunerii excesive a copiilor la ecrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale