Persoanele cu o inteligență logic-matematică dezvoltată procesează informația, predominant, prin procese logice și raționale. Sunt atrase de investigațiile științifice, metodice, și tind să tragă concluzii verificabile. Nu agreează presupunerile incerte și analizele subiective, preferă faptele concrete și datele numerice. În ceea ce privește munca, preferă precizia și acuratețea, mintea lor fiind structurată complex.
Au abilitatea de a destructura probleme complexe în sub-probleme și de a le rezolva sistematic, sunt bine organizați și disciplinați. Partea dreaptă a creierului este responsabilă de acest tip de inteligență.
Acest tip de inteligență auto-perceptivă oferă capacitatea de a manipula cu mare ușurință obiectele și de a desfășura acțiuni complexe cu propriul corp. Implică, de asemenea, un simț al măsurii și ritmului, ca sincronizare perfectă între minte și corp. Persoanele dominate de acest tip de inteligență învață prin mișcare și experiență directă. Preferă sporturile, activitățile care presupun excelente abilități fizice.
Acest tip de inteligență poate induce preferințe pentru activități artistice, ca dansul, desfășurate în public. Mâinile sunt intens utilizate, cu un înalt nivel de coordonare, atât în mișcările fine cât și în activitățile care presupun precizie ritmică.
[…] Despre inteligența logic-matematică și cea kinestezică, poți afla aici. În textele următoare vom prezenta, pe rând, celelalte tipuri de inteligență dar, între timp, pentru că părerea ta este foarte importantă pentru noi, te rugăm să răspunzi la un foarte scurt chestionar, dând click aici. […]
[…] Logic-matematică […]
Despre autor