Atașamentul copiilor evaluat prin machine learning

copil_masina
Pentru prima dată, cercetătorii au reușit să măsoare în mod precis nivelul de atașament al copiilor utilizând algoritmi de machine learning.

Pentru prima dată, cercetătorii au reușit să măsoare în mod precis nivelul de atașament al copiilor utilizând algoritmi de machine learning.

Studiul a fost condus de o echipă pluridisciplinară în cadrul Universității din Glasgow și a fost desfășurat pe un eșantion de 130 de copii, cu vârste între 3 și 5 ani.

Atașamentul este definit ca o legătură afectivă de lungă durată, stabilă. La copii este deosebit de important pentru dezvoltarea mentală echilibrată iar rolul cel mai important îl joacă persoana resposabilă de îngrijirea acestuia. Atașamentul „nesigur” nu este neapărat anormal și poate fi considerat un răspuns adaptativ al copilului la un mediu mai puțin ideal.

Evaluarea atașamentului este o sarcină dificilă, consumatoare de resurse și poate fi executată doar de către specialiști. Astfel, dezvoltarea unui software, bazat pe machine learning, care să execute în mod independent această sarcină este un pas important în psihologie și medicină.

Concret, experimentul a presupus interacțiunea copiilor cu software și senzori inteligenți, într-un cadru de cercetare specific. Jocurile digitale plasau copiii într-un context în care ei ofereau răspusuri iar toate reacțiile lor erau înregistrate și evaluate de către sisteme complexe de senzori.

După antrenamentul specific al algoritmilo de machine learning, rezultatele au fost considerate extrem de precise, cu atât mai mult cu cât au fost comparate cu evaluările specialiștilor.

Datorită gradului înalt de precizie, este luată în considerare opțiunea de a implementa soluția în sistemul public medical din Scoția.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale