octombrie 24, 20182min743

Mindfulness pe scurt

mindfulness-2
Mindfulness este o abilitate importantă a omului de a fi complet prezent, conștient de unde se află și ce face și de a nu reacționa exagerat sau de a se simți copleșit de ce se întâmplă în jurul lui.

Mindfulness este o abilitate importantă a omului de a fi complet prezent, conștient de unde se află și ce face și de a nu reacționa exagerat sau de a se simți copleșit de ce se întâmplă în jurul lui.

Deși mindfulness e ceva ce deținem în mod natural, e mai ușor disponibilă când o practicăm zilnic și temeinic.

Ești atent atunci când conștientizezi ce experimentezi direct prin simțurile tale sau prin starea de spirit, prin gânduri și emoții. Și sunt din ce în ce mai multe cercetãri care aratã cã atunci când îți antrenezi creierul sã fie atent, de fapt remodelezi structura fizicã a creierului.

Jon Kabot -Zinn, inițiator al programului de reducere a stresului ”Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)”, explicã cum atenția stimuleazã pãrți ale creierului care în mod normal nu sunt activate atunci când suntem “pe pilot automat”.

Cine ar trebui sa practice mindfullness?

Oricine poate practica mindfullness. Nu sunt bariere. Nu conteazã cât de în vârstã ești, care îți sunt abilitãțile psihice, dacã ești religios sau nu.

Mindfulness nu e obscurã sau exoticã. Ne este familiarã pentru cã asta facem deja, e ceea ce suntem deja. Se prezintã sub multe forme și are multe nume.

Noi deja avem capacitatea de a fi prezenți, iar mindfulness nu cere sã schimbãm ceea ce suntem. Dar putem cultiva aceste calitãți înnãscute cu o simplã practicã care s-a demonstrat științific cã aduce beneficii în multiple modalitãți : reduce stresul, anxietatea, emoțiile negative și îți ascute abilitãțile de concentrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale