iunie 10, 20192min895

Spălatul pe dinți întârzie apariția bolii Alzheimer

igiena_orala
Cercetătorii novergieni ai University of Bergen au descoperit o legătură semnificativă între problemele gingivale și Alzheimer.

Cercetătorii norvegieni ai University of Bergen au descoperit o legătură semnificativă între problemele gingivale și Alzheimer.

Gingivita, una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite, joacă un rol decisiv în dezvoltarea sau nu a demeței de tip Alzheimer.

„Prin intermediul analizei ADN am găsit dovezi care confirmă faptul că bacteria implicată în gingivită se poate muta din gură în creier” a declarat cercetătorul Piotr Mydel la Broegelmanns Research Laboratory, Department of Clinical Science, University of Bergen (UiB).

Bacteria produce o proteină care distruge celulele nervoase în creier, care duce la pierderea memoriei și, în cele din urmă, la Alzheimer.
Cercetătorii precizează că bacteria nu este unica responsabilă pentru Alzheimer, dar prezența ei crește semnificativ riscul de a declanșa boala și duce la o mult mai rapidă dezvoltare a acesteia.

Studiul a implicat 53 de persoane cu Alzheimer iar analiza ADN a indicat că 96 la sută dintre acestea prezentau enzima secretată de bacteria care produce gingivita.

În același timp, cercetătorii au reușit să elaboreze un medicament care inhibă enzimele în discuție, pe care îl vor testa în perioada imediat următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale