15 recomandări pentru părinții copiilor cu dizabilități

copil_joc
Uneori, părinții copiilor cu dizabilități sau cu un handicap de învățare rămân fără resurse sau idei de optimizare a procesului de învățare.

Uneori, părinții copiilor cu dizabilități sau cu un handicap de învățare rămân fără resurse sau idei de optimizare a procesului de învățare.
Astfel, în continuare, iată o listă cu sugestii, menită să îi ajute, să le ușureze intervenția.

  1. Identificați și tratați problemele cât mai devreme posibil, de preferință înainte de vârsta de 10 ani. Primii ani în școală sunt cruciali pentru începerea intervenției și prevenirea eșecului și a sentimentelor de inferioritate.
  2. Ajutați copilul să înțeleagă dizabilitatea sa dintr-o perspectivă biologică. Nu folosiți și nu permiteți etichete negative, cum ar fi „leneș”, „prost” sau „inferior”.
  3. Ajutați copilul să învețe să identifice sentimentele, să folosească cuvinte pentru a le descrie și să vorbească despre ele.
  4. Oferiți un mediu structurat și stabil acasă. Rutinele, dimineața, ora de studiu, ora de culcare, sunt esențiale pentru copiii mici. Insistați ca micuțul să învețe aceste rutine și să își asume responsabilitatea pentru a le urma.
  5. Ajutați copilul să își găsească puterea și să o valorifice. Urmăriți abilitatea și competența în orice domeniu. Este posibil să fiți nevoit să încercați mai multe activități pentru a-l găsi pe cel potrivit.
  6. Niciodată nu forțați lucrurile, ca pedeapsă sau ca o modalitate de a motiva copilul să se descurce mai bine în școală.
  7. Implicați copilul în activități de grup, echipă de sport, club de fotografie, grup bisericesc, pentru a dezvolta abilități sociale.
  8. Faceți un tabel pentru a lăuda și recompensa efortul, nu doar rezultatele de succes. Notele sunt mai puțin importante decât progresul.
  9. Ajută-l pe copil să-și stabilească obiective realiste, realizabile. Încrederea nu poate supraviețui fără succes.
  10. Nu prelua din responsabilitățile copilului și nu fă lucruri în locul lui. Oferiți ajutor, supravegheați dar nu vă lăsați niciodată responsabilitatea principală pentru efectuarea lucrurilor pentru copil.
  11. Lasă copilul să treacă prin greutăți și să se confrunte cu obstacole. Determinarea și rezistența vor ajuta copilul să treacă prin orice greutăți.
  12. Nu renunțați niciodată și nu pierdeți speranța. Nu lăsați niciodată copilul să renunțe la sine. Nu permiteți copilului să folosească scuze pentru a nu încerca. Eșecul înseamnă să nu încerci.
  13. Ajută copilul să dezvolte activități, interese și prietenii diverse. Încercați multe lucruri și mențineți copilul angajat în ele. Varietatea provoacă creierul și îl ajută să crească.
  14. Folosiți toate intervențiile adecvate. În plus față de serviciile școlare, profitați de resurse externe când este nevoie.
  15. Oferiți învățare multimodală, interactivă și practică. Copiii cu dizabilități învață mai bine făcând lucruri, decât vorbind despre ele.

    Sursa: ADDitudemag.com

One comment

  • Hapiuc Daniela

    mai 10, 2020 at 9:42 am

    Da

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!



Testimoniale