Ghid creativ de art-terapie: Ouă de Paște

IMG-20200417-WA0052
Echipa Fun-Psi Club crede în puterea art-terapiei și îți propune acest exercițiu pe perioada sărbătorilor Pascale sau în oricare alt moment pe care îl consideri oportun.

Echipa Fun-Psi Club crede în puterea art-terapiei și îți propune acest exercițiu pe perioada sărbătorilor Pascale sau în oricare alt moment pe care îl consideri oportun.

Chiar dacă traversăm o perioadă în care trebuie să stăm acasă și este bine să renunțăm la experiențe și interacțiuni cu alte persoane, ne-am gândit să ne adaptăm și să îți arătăm câțiva pași, prin care poți face activități de art-terapie la tine acasă.

Astfel, am creat pentru tine Ghidul creativ cu tehnici de art terapie, cu tema Ouă de Paște, pe care îl poți face și tu, în câțiva pași simpli. Tatiana, art-terapeutul nostru pasionat îți va arăta prin câteva fotografii, pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru realizarea celor mai deosebite ouă de Paște.

« de 4 »

Ou cu mărgele – materiale folosite: ou din polistiren, mărgeluțe colorate, lipici, strasuri de lipit colorate

  1. Lipește strasul pe oul de polistiren. După ce s-a uscat lipiciul, pune primele mărgeluțele albe simetric, urmând punctele cardinale, după care înconjoară strasul.
  2. Lipește mărgeluțele colorate (roz, albastre ca în fotografie, sau oricare altă culoare preferi) și dispune-le și pe acestea tot simetric, pentru un efect estetic deosebit.
  3. Mărgeluțele de fundal se așează urmând forma strasului. Aici s-a folosit gri metalizat. Tu poți alege ce culoare preferi.

Ou vintage – ai nevoie de: ou polistiren, sfoară, bandă albastră, bolduri și lipici

  1. Începe prin a fixa sfoara cu bolduri, după ce ai pus în prealabil lipici. Această metodă cu bolduri te va ajuta să obții un aspect frumos care urmează îndeaproape forma oului.
  2. Lipește banda croșetată. Pentru a acoperi locul în care capetele benzii se lipesc, poți aplica o floare sau o altă formă făcută tot din sfoară. Aici am făcut o floare în formă de cruce.
  3. Ai nevoie de sfoară albă și sfoară de iută pe care le fixezi cu bolduri pentru a le lipi mai bine. După ce ai terminat, poți aplica în centru un cerc realizat tot din sfoară și oul e gata.

Ou cu trandafiri din hârtie – pentru realizarea acestui ou ai nevoie de: ou polistiren, hârtie colorată, lipici, creion, foarfec, un compas sau un borcan rotund

  1. Trandafirul se realizează desenând un cerc. După care desenează cu creionul o spirală.
  2. Decupează cu foarfecul urmând forma spiralei.
  3. Rulează hârtia. La început poți folosi o scobitoare, după care rulează hârtia manual până la ultimul cerculeț, pe care lipește trandafirul rezultat. Trandafirii se aplică pe ou în forma circulară ca în fotografie.

Ou pictat – materiale folosite: ou polistiren, acuarele, bețișoare, scobitori

  1. Pictează oul cu o culoare de fundal dorită.
  2. În fotografie este un ou pictat cu puncte. Acesta se realizează folosind alternativ bețișoare și scobitori. De preferat ar fi să ai bețișoare de diferite mărimi pentru a realiza punctele la rândul lor de mai multe mărimi.
  3. Pentru a obține un aspect floral se utilizează bețișoarele alternativ cu scobitorile. Ai nevoie doar de inspirație!

Te încurajăm să încerci acasă acest ghid de art-terapie și sperăm să îți activeze potențialul creativ, să îți dezvolte reacții și atitudini pozitive și să te ajute să reduci nivelul de stres. Nu aveți nevoie decât de timp și implicare.

Spor la lucru!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!



Testimoniale