iulie 16, 20212min1076

Legătura dintre bacterii și socializare

mindfulness
Un experiment recent a stabilit o legătură între gradul de socializare și prezența sau absența unor anumite bacterii în organism.

Un experiment recent a stabilit o legătură între gradul de socializare și prezența sau absența unor anumite bacterii în organism.

Deși experimentele au fost realizate, din motive tehnice și etice, pe șoareci, ele surprind caracteristici prezente și la indivizii umani.

În urma cercetărilor efectuate în laboratorul lui Sarkis Mazmanian, Luis B. și Nelly Soux, profesor de microbiologie și cercetător al Institutului de Cercetare Medicală Patrimonială, s-a demonstrat că, bacteriile care trăiesc în intestinul șoarecilor afectează un set specific de neuroni, responsabili de capacitatea de a socializa.

Șoarecii care au fost crescuți fără germeni, fără un microbiom intestinal, au prezentat comportamente antisociale semnificative, cum ar fi evitarea unui șoarece necunoscut mai degrabă, decât interacțiunea cu acesta.

Transplanturile de materii fecale de la șoarecii cu bacterii intestinale sănătoase efectuate la șoarecii fără germeni, au fost suficiente pentru a schimba activitatea acestor neuroni și, astfel, pentru a fi îmbunătățit comportamentul social.

Cercetătorii au identificat, de asemenea, o anumită specie bacteriană care poate crește sociabilitatea.

Îmbunătățirea deficitelor sociale, cum ar fi cele concomitente cu depresia și autismul, ar putea fi realizate prin identificarea interacțiunilor dintre microbii intestinali, neuroni și efectele asupra sănătății întregului organism.

Sursa: neurosciencenews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale