Câți pași pe zi îți pot prelungi viața – studiu

mers_pe_jos
O nouă meta-analiză, a 15 studii specializate, dezvăluie numărul optim de pași pe care oamenii de diferite vârste ar trebui să îi facă zilnic, pentru a maximiza longevitatea.

O nouă meta-analiză, a 15 studii specializate, dezvăluie numărul optim de pași pe care oamenii de diferite vârste ar trebui să îi facă zilnic, pentru a maximiza longevitatea.

Un grup de cercetători, conduși de către epidemiologul Amanda Paluch, de la Universitatea din Massachusetts Amherst, au efectuat o meta-analiză care a implicat circa 50.000 de oameni, de pe patru continente. În urma studiului, aceștia au descoperit cum putem îmbunătăți sănătatea și longevitatea.

Una dintre cele mai interesante concluzii a fost cea legată de numărul optim de pași pe care oamenii de diferite intervale de vârstă ar trebui să îi facă zilnic pentru reducerea riscului de deces prematur.

Pentru adulții a căror vârstă este de peste 60 de ani, riscul de deces prematur scade odată cu efectuarea de aproximativ 6.000-8.000 de pași pe zi, respectiv între 4,5 și 6 kilometri. Parcurgerea unei distanțe mai mari nu a rezultat utilă pentru longevitate.

La adulții a căror vârstă este sub 60 de ani, riscul de deces prematur se stabilizează la aproximativ 8.000-10.000 de pași pe zi, respectiv între 6 și 7,5 kilometri. Reducerea riscului este progresivă și se realizează pe măsură ce distanța parcursă crește, până la stabilizare. Menținând un ritm alert de mers, o persoană poate parcurge necesarul de pași într-un interval de timp care poate varia între o oră și circa o oră-jumătate.

Deși 10.000 de pași pe zi sunt promovați pe scară largă ca soluția ideală pentru sănătate, există puține dovezi științifice care să susțină această recomandare, în sensul strict.

Un număr ridicat de pași zilnici este asociat cu un risc progresiv mai scăzut de mortalitate în sens general, indiferent de cauză, însă meta-analiza a demonstrat faptul că ipoteza este valabilă până la un anumit nivel, care variază în funcție de vârstă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale