august 5, 20192min1048

Cum arată creierul persoanelor cu o excelentă cultură generală

prev
Neurologii au descoperit faptul că structura cerebrală a persoanelor cu o excelentă cultură generală conține conexiune foarte eficient legate între ele.

Neurologii au descoperit faptul că structura cerebrală a persoanelor cu o excelentă cultură generală conține conexiune foarte eficient legate între ele.

Profesorul Erhan Genc, din cadrul Ruhr-Universität Bochum and Humboldt-Universität zu Berlin, declară: „deși reușim să măsurăm volumul de cunoștințe ale unei persoane și modul în care acesta se schimbă pe parcursul vieții, încă știm foarte puține lucruri despre modul în care acest volum de informații este corelat cu structura creierului”.

Cercetătorii au studiat structura a 324 de persoane, de ambele sexe, cu o tehnică specială de rezonanță magnetică, care oferă posibilitatea reconstruirii structurilor neuronale și care oferă informații despre proprietățile rețelei care compune întregul creier. Prin intermediul algoritmilor matematici, cercetătorii au reușit să acorde un scor de eficiență întregului creier, pentru fiecare participant. Ulterior, aceștia au fost supuși unui test de cunoștințe general, denumit Bochum Knowledge Test, care conține circa 300 de itemi din diverse domenii.

În concluzie, persoanele cu o structură cerebrală eficientă au un volum cunoștințe generale mai ridicat. „În opinia noastră cultra generală este răspândită în întregul creier, sub forma informațiilor disparate. Astfel, cei care au o structură cerebrală foarte eficient organizată vor avea acces la un total de informații generale înalt. Eficiența rețelei neuronale este extrem de importantă pentru punerea în legătură a tuturor informațiilor” declară profesorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale