Cum arată creierul persoanelor cu o excelentă cultură generală

deEchipa FunPsi Club

Cum arată creierul persoanelor cu o excelentă cultură generală

Psihoterapie online
Psihoterapie online

Neurologii au descoperit faptul că structura cerebrală a persoanelor cu o excelentă cultură generală conține conexiune foarte eficient legate între ele.

Profesorul Erhan Genc, din cadrul Ruhr-Universität Bochum and Humboldt-Universität zu Berlin, declară: „deși reușim să măsurăm volumul de cunoștințe ale unei persoane și modul în care acesta se schimbă pe parcursul vieții, încă știm foarte puține lucruri despre modul în care acest volum de informații este corelat cu structura creierului”.

Cercetătorii au studiat structura a 324 de persoane, de ambele sexe, cu o tehnică specială de rezonanță magnetică, care oferă posibilitatea reconstruirii structurilor neuronale și care oferă informații despre proprietățile rețelei care compune întregul creier. Prin intermediul algoritmilor matematici, cercetătorii au reușit să acorde un scor de eficiență întregului creier, pentru fiecare participant. Ulterior, aceștia au fost supuși unui test de cunoștințe general, denumit Bochum Knowledge Test, care conține circa 300 de itemi din diverse domenii.

În concluzie, persoanele cu o structură cerebrală eficientă au un volum cunoștințe generale mai ridicat. „În opinia noastră cultra generală este răspândită în întregul creier, sub forma informațiilor disparate. Astfel, cei care au o structură cerebrală foarte eficient organizată vor avea acces la un total de informații generale înalt. Eficiența rețelei neuronale este extrem de importantă pentru punerea în legătură a tuturor informațiilor” declară profesorul.

Autodiagnostic online
Autodiagnostic online

Despre autor

Echipa FunPsi Club editor

Lasă un răspuns