Strategii de gestionare a timpului pentru părinții copiilor cu ADHD

copil_ceas
Părinții care au un copil cu ADHD se plâng că nu știu cum să-l determine pe acesta să fie gata la timp, mai ales dimineața, când trebuie să plece la școală.

Părinții care au un copil cu ADHD se plâng că nu știu cum să-l determine pe acesta să fie gata la timp, mai ales dimineața, când trebuie să plece la școală.

Din cauza deficitului de atenție, copilul cu ADHD este frecvent distras de stimuli exteriori, nu este atent la detalii, are dificultăți în a finaliza acțiunile și are un control deficitar al timpului.

Iată câteva sfaturi utile pentru creșterea conștientizării și pentru a ajuta copilul să înțeleagă mai bine timpul:

  1. Lasă-l să-și aleagă un ceas distractiv
  2. Încurajează-l să-l verifice des, întrebându-l ce oră este
  3. Plasează ceasuri în locații în care tinde să piardă evidența timpului, cum ar fi baia, camera de joaca sau masa de mic dejun din bucătărie
  4. Anunță cât timp veți desfășura o activitate: „Vom juca cărți timp de 20 de minute” Apoi, atrage atenția despre cât timp a trecut și cât a mai rămas. „Ne jucăm de 15 minute. Asta înseamnă că mai avem cinci minute de jucat. ”
  5. În mașină, întreabă-l cât timp crede că va dura pentru a ajunge la destinație. Dați un anumit timp călătoriei, astfel încât să poată vedea cât de aproape ajunge în estimarea ei
  6. Asigurați-vă că îi lăsați suficient timp, poate are nevoie doar de 10 minute suplimentare pentru a se pregăti

Sursa:ADDitudemag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!Testimoniale