De ce nu vin oamenii la psihoterapie? Poate că uneori consideră că ceilalți au o problemă sau că, trebuie să fii un pic nebun ca să mergi la psiholog. Dacă v-a trecut prin minte măcar unul dintre aceste motive, poate că ar trebui să căutați de urgență un psihoterapeut.
Pe de altă parte, motivele pentru intrarea într-un proces psihoterapeutic sunt mult mai numeroase și convingătoare. Psihoterapia este potrivită în orice etapă de viață vă aflați.
Imaginează-ți cât este de minunat să fii in compania unui profesionist care niciodată nu te judecă și care te ajută să te uiți la „problema ta” din orice unghi dorești până când ea se transformă într-o soluție, care duce la creștere și autocunoaștere mai profundă.
Iar în tot acest timp te simți în siguranță! Știi că sunteți împreună pentru un singur scop: acela de a te însoți în procesul de depășire a unor probleme, de schimbare sau pur șisimplu de a învăța să fii tu.
Psihoterapia se adresează unei game largi de situații, des întâlnite, precum:
Pentru tulburările mintale, psihoterapia și-a demonstrat eficiența în:
Psihoterapia este cea mai eficientă atunci cand apelezi la terapeut din proprie inițiativă și îți dorești cu adevărat să te schimbi, să îți înțelegi și rezolvi problemele.
În timpul terapiei înveți despre emoțiile, stările, gândurile și comportamentele tale. În prima ședință terapeutul adună informații despre tine si despre nevoile tale. Apoi veți stabili obiectivele de lucru, detaliile legate de durată și costuri. Conversațiile cu psihoterapeutul sunt confidențiale.
Psihoterapia te va ajuta să dezvolți abilități noi și o atitudine mai sănătoasă față de evenimentele stresante ale vieții. Cu alte cuvinte, te ajută să preiei, să redobândești controlul asupra vieții tale și să răspunzi provocărilor în beneficiul tău.
Despre autor