În vacanță cu ADHD

programare vacanță
Cheia unei vacanțe reușite este alegerea corectă a destinației și a tipului de călătorie.

Deși o pauză de la job poate fi oricând o oportunitate de a vizita locuri noi și exotice, pentru cei cu ADHD se poate dovedi a fi o reală provocare.  Adulții cu ADHD investesc timp, energie și efort în elaborarea unor strategii care să le vină în ajutor. Plecarea în vacanță poate afecta echilibre create cu grijă și cu mult efort. Astfel se pot găsi în situații lipsite de rutina zilnică sau locurile cunoscute.

Planificarea tipului de călătorie
Dacă îți place să îmbini relaxarea de la piscină cu alte activități și plimbări, o vacanță la mare cu siguranță va fi plăcută. Rezervarea unei croaziere poate fi un prilej grozav de evadare pentru fiecare dintre noi, pentru familii, cupluri și copii. Resorturile all inclusive sunt mereu o idee bună, oferind tot ce ai nevoie, astfel încât odată ce ai ajuns acolo, nu mai ai nicio grijă. Dacă optezi pentru un ghid, ai și posibilitatea de a vizita locuri mai puțin cunoscute, fără să fie nevoie să cunoști limba.

Alte idei de vacanță
Deși vacanțele în grup oferă o oarecare structură, poți ajunge să te simți lipsit de libertate în alegerea unui program propriu. Dacă vrei să fii mai independent, un ghid privat îți poate aranja o călătorie personalizată. Deși implică costuri mai mari, totul e planificat după propriile preferințe.

Câteva strategii pot fi de ajutor:

  1. Un bagaj făcut bine: scrie o listă cu tot ce ai nevoie în concediu. Verifică de două ori lista.
  2. Ține medicația de bază în bagajul de mână
  3. Păstrează obiceiurile care îți sunt de ajutor: dacă acasă îți ții cheile într-un anume loc, le poți pune undeva anume și în camera de hotel.
  4. Rezervă un loc liniștit: când faci rezervarea la hotel, poți specifica că dorești o cameră departe de lift, piscină sau restaurante pentru a te odihni bine.
  5. Acordă-ți cât timp ai nevoie: pentru cei cu ADHD managementul timpului poate fi dificil. De asta este foarte important să planifici totul din timp, pentru a nu rata momente importante cum ar fi check in sau check out-ul.
  6. Respectă programul stabilit: poți folosi ceasul sau telefonul pentru a pune diverse alarme care sa te anunțe din timp unde trebuie să ajungi. Google maps ul te poate îndruma eficient.

Fă-ți un plan de backup: asigură-te că ai făcut copii pentru toate documentele importante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Despre noi

La FUN-PSI veți descoperi că orice obstacol poate fi depășit și orice problemă are o rezolvare! Depresia, iritabilitatea, anxietatea, fobiile, atacurile de panică, tulburările de alimentație, de comportament, de memorie, dependențele de orice tip, tulburările psihotice sau psihosomatice, toate își pot găsi rezolvarea. Trebuie doar să îndrăznești să ceri ajutor specializat.


CONTACT

Apelează chiar acum!



Testimoniale