Igiena mentală – Minutul Psi

deEchipa FunPsi Club

Igiena mentală – Minutul Psi

Psihoterapie online
Psihoterapie online

Majoritatea dintre noi punem accentul pe igiena corporală, a noastră si a copiilor noștri. Mergem la medic când ceva nu este în regulă, ne interesăm despre ce boală ar putea fi vorba.

Te-ai gândit vreodată că este normal să te îngrijești și de igiena mentală? Ca medic, am învățat în școală că este mai ușor să previi decât să tratezi. Așa că pot să-ți spun că, grija față de igiena mentală este la fel de importantă ca aceea, de a te spăla pe mâini cu apă și săpun.

Igiena mentală presupune să-ți dai seama când ceva e în neregulă cu tine în plan emoțional, al gândurilor tale, al comportamentelor tale, când nu mai funcționezi ca înainte profesional, familial sau social.

Apoi să accepți că ceva e schimbat, că nu ți-e bine și să poți să-ți exprimi acea nemulțumire sau suferință dar fără a-i răni pe alții.

De abia atunci vei putea să  începi să cauți soluții, în tine, cu ajutorul familiei, prietenilor sau poate apelând la un specialist-psiholog, psihoterapeut sau psihiatru.

Dacă vrei să ai o viață de calitate, împlinită este esențial să te îngrijești de igiena mentală, la fel de mult cum o faci pentru corpul tău. Iar dacă ești părinte stă în datoria ta să te îngrijești de igiena mentală a copilului tău.

Autodiagnostic online
Autodiagnostic online

Despre autor

Echipa FunPsi Club editor

Lasă un răspuns