Anxietatea poate fi redusă prin bacteriile intestinale

deEchipa FunPsi Club

Anxietatea poate fi redusă prin bacteriile intestinale

Psihoterapie online
Psihoterapie online

Studii recente arată că nivelul de anxietate depinde de tipul și volumul bacteriilor intestinale, care pot fi ținute sub control cu alimentație pro-biotică sau suplimente de hrană specifice.

Simptomele de anxietate sunt frecvente în cazul persoanelor cu dereglări mentale și în cazul diverselor perturbări fiziologice, mai ales în cazul în care acestea se datorează stresului.

Studiile anterioare arată că o treime dintre oameni vor suferi de anxietate într-un moment al vieții lor.


Micro-organismele din intestin, bacteriile, care au un rol foarte important în metabolism și în echilibrul sistemului imunitar prin crearea unor mediatori inflamatori, nutrienți și vitamine, pot imbunatăți funcțiile cerebrale prin intermediul a ceea ce se numește „axa intestin-creier”.

O cercetare realizată de către Shanghai Mental Health Center în cadrul Shanghai Jiao Tong University School of Medicine, pe un eșantion de 1.503 persoane a utilizat atât intervenții bazate pe alimentație pro-biotică, cât și non-pro-biotică.

În ansamblu, rezultatele au demonstrat că mai bine de jumătate dintre cazuri au manifestat îmbunătățiri ale nivelului de anxietate în urma administrării elementelor pro-biotice.

Cercetătorii sugerează, astfel, ca „în completarea medicației indicate de către doctor, se pot utiliza diverse tipuri de elemente pro-biotice, care să ajute echilibrul florei intestinale și reducerea simptomelor de anxietate”.

De subliniat este faptul că echilibrarea mediului intestinal cu pro-biotice nu reprezintă un tratament ci ajută la ameliorarea simptomelor. Tratarea anxietății, prin terapie însoțită de medicație sau nu, rămâne în competența psihologilor și medicilor psihiatri. În acest sens, FunPsi vă stă la dispoziție pentru orice informație suplimentară, diagnoză, terapie sau consultație (click aici pentru informațiile de contact)

Iar pentru că părerea ta este foarte importantă pentru noi, te rugăm să răspunzi la un foarte scurt chestionar, dând click aici.

Dacă vrei să afli care este nivelul tău de depresie, printr-un autodiagnostic rapid și orientativ, click aici.

Autodiagnostic online
Autodiagnostic online

Despre autor

Echipa FunPsi Club editor

Lasă un răspuns