Un atac de panică este apariția bruscă a unei stări de excitație fiziologică și psihică, manifestat prin: palpitații, respirație dificilă, senzația de gâtuire, amețeală, transpirații, tremurături, furnicături în mâini sau picioare, însoțite de senzația de imobilitate, dorința de a fugi, teama de a înnebuni, de a muri sau de a face ceva necontrolat. Un atac de panică poate apare „ca din senin” sau după o situație fobică.
Vestea bună este că poți învăța să gestionezi atacurile de panică astfel încât ele să nu te mai sperie. Cu timpul poți diminua intensitatea și frecvența lor dacă ești dispus să faci niște schimbări în stilul de viață.
Cele mai eficiente schimbări în stilul de viață capabile să scadă severitatea reacțiilor de panică sunt:
Aceste cinci schimbări în stilul de viață variază ca importanță de la o persoană la alta. Însă dacă le vei cultiva pe toate, vei descoperi că, în timp, reacțiile de panică se vor atenua.
[…] Prima parte despre atacurile de panică o puteți găsi aici. […]
[…] Ep. 1: Ce sunt atacurile de panică și cum să le gestioneziEp. 2: Spirala ascendentă în cazul atacului de panicăEp. 3: Solutiile terapeutice in cazul atacului de panicaEp. 4: Internalizarea atacului de panica […]
Despre autor